ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: Αρχαία Ελληνική Σοφία και Σύγχρονη Ζωή

Διδάσκει η  Σόνια Σιούτη, φιλόλογος και συγγραφέας

Διαδικτυακό Σεμινάριο κάθε Τετάρτη απόγευμα στις 19:00

Ελάτε να ανακαλύψουμε πώς η αρχαία σοφία μπορεί να προσφέρει λύσεις στα σύγχρονα προβλήματα!

Ανακαλύψτε πώς οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι μπορούν να εμπλουτίσουν την καθημερινότητά σας! Μέσα από τα κείμενα του Πλάτωνος, του Αριστοτέλους και των Στωικών, αυτές οι διαλέξεις προσφέρουν μια μοναδική ευκαιρία να μάθετε αρχαία ελληνικά και, ταυτόχρονα, να εφαρμόσετε τις διαχρονικές τους διδασκαλίες στην πράξη.

Αυτές οι διαλέξεις συνδυάζουν τη γλωσσική μάθηση με πρακτικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να καλλιεργήσετε μια πιο ουσιαστική και αυθεντική ζωή.

Κάθε διάλεξη συνδυάζει την ανάγνωση και ανάλυση των πρωτότυπων αρχαίων κειμένων με πρακτικές συμβουλές, φέρνοντας την αρχαία σοφία στο προσκήνιο της σύγχρονης πραγματικότητας.

Παραδείγματος χάριν, θα εξερευνήσουμε την αριστοτελική “ηθική αρετή” μέσα από τα Ἠθικά Νικομάχεια”, μαθαίνοντας ότι η αρετή είναι η μεσότητα που επιλέγεται από τον ίδιο τον άνθρωπο, και πώς αυτή η κατανόηση μπορεί να βελτιώσει τη λήψη των αποφάσεων στη δική μας ζωή. Επιπλέον, με τη βοήθεια του στωικού ρητού “ἔνδον σκάπτε” (στρέψε την προσοχή μέσα σου), θα ανακαλύψουμε την αξία της εσωτερικής αναζήτησης ως εργαλείου προσωπικής βελτίωσης και αυτογνωσίας.

Ποιά είναι η Σόνια Σιούτη / Σύντομο Βιογραφικό σημειώμα

Η Σόνια Σιούτη είναι καταξιωμένη καθηγήτρια φιλολογίας με πολυετή εμπειρία στη διδασκαλία αρχαίων και νέων ελληνικών σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Έχει εργαστεί σε κορυφαίους εκπαιδευτικούς οργανισμούς, όπως η Εράσμειος Ελληνογερμανική Σχολή, τα φροντιστήρια ΣΠΟΥΔΗ και η «Ελληνική Αγωγή», όπου δίδαξε Αρχαία Ελληνικά, Φιλοσοφία και Έκθεση. Το συγγραφικό της έργο περιλαμβάνει πληθώρα εκπαιδευτικών εγχειριδίων για την αρχαία ελληνική γλώσσα, τα οποία χρησιμοποιούνται ευρέως στην προετοιμασία μαθητών για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Διετέλεσε επίσης Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη στον οργανισμό PeopleCert, συμβάλλοντας στην πιστοποίηση γνώσης της αρχαίας ελληνικής γλώσσας. Με πτυχίο Κλασικής Φιλολογίας από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και πιστοποιήσεις στη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης γλώσσας, προσφέρει βαθιά γνώση και πρακτική καθοδήγηση, συνδέοντας την αρχαία σοφία με τις ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ / ΕΓΓΡΑΦΕΣ:

aegeeis1@gmail.com, 210 4100286/219

Λεωφόρος Βασ. Γεωργίου Α’ αριθμ. 11 – Ημιώροφος, Δημοτικό Θέατρο, Τέρμα Πειραιά

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *